Kundcase

En viktig framgångsfaktor för Teleopti är relationen med våra kunder. Vi har sedan starten haft möjlighet att få jobba med många intressanta företag. Vårt nära samarbete har varit mycket viktigt för att under åren utveckla vår lösning. År efter år har vår kundundersökning visat att 9 av 10 av våra kunder skulle rekommendera oss till andra.

 

Kundcase på Svenska

Ändra språk
Telia

Telia

Telekom

Telia har som mål att alltid sätta kunden i centrum. Kärnan i företagets satsningar och visioner är att ge förstklassig service i varje led av kundresan och en enad upplevelse i flera olika kanaler – på telefon, via digitala kontaktkanaler eller öga mot öga i butik. Läs om hur Telia gjorde denna ambition till verklighet med hjälp av Teleopti WFM, som revolutionerat processerna och resultaten både på kontaktcenter och i butiker.

Läs mer

E.ON

E.ON

Energi

E.ON ville ta nästa steg i utvecklingen för att jobba ännu mer effektivt. Med målet att besvara 90% av alla inkomna telefonsamtal och 100% för övriga ärenden började de under våren 2016 med flexibel schemaläggning.

Läs mer

Rentalcars.com

Rentalcars.com

Resor

Med hjälp av Teleopti skapar Rentalcars.com på ett enkelt sätt effektiva, flexibla arbetsscheman för mer än 800 personer och hanterar säsongsbetonade upp- och nedgångar via en enda, integrerad lösning som körs på Mitel.

Läs mer

DSB

DSB

Resor

Den danska järnvägen, DSB, sköter sin försäljning genom en mängd kanaler: över disk, via automater, Internet och per telefon. Med hjälp av Teleopti WFM når nu DSB sina kvalitetsmål.

Läs mer

Telenor Danmark

Telenor Danmark

Detaljhandel

Tack vare Teleopti kan Telenor Danmark ägna 0,7 timmar mer åt kunderna varje dag i alla butiker. Väntetiden har minskat med 33 procent och kundnöjdheten har ökat med 7 procent.

Läs mer

Opplysningen 1881

Opplysningen 1881

Tjänster

Opplysningen 1881, Norges största nummerupplysningstjänst för företag, har två kontaktcenter med hög belastning och nära tvåhundra medarbetare. Företaget är känt för sin goda kundservice, som förstås är en nödvändig förutsättning för att få återkommande kunder.

Läs mer