den 1 april, 2014

Teleopti på topplistan över Sveriges bästa arbetsplatser 2014

Teleopti, världsledande leverantör av lösningar för strategisk optimering, har blivit utnämnt till en av Sveriges bästa arbetsplatser 2014 i undersökningen gjord av institutet Great Place To Work. I kategorin medelstora bolag kom Teleopti på nionde plats.

 

Syftet med undersökningen Sveriges Bästa Arbetsplatser är att uppmärksamma och hylla de organisationer som aktivt arbetar för att skapa en föredömlig arbetsplatskultur, samt inspirera de som vill påbörja ett sådant utvecklingsarbete. Undersökningen genomförs för tolfte året i rad.

 

 ”Det här är första året vi deltar i undersökningen och resultatet är över all förväntan”, säger Teleopti ABs VD Olle Düring. ”Det är våra kompetenta och engagerade medarbetare som är grunden för den här framgången. För att lyckas behålla dem och attrahera nya krävs ett långsiktigt arbete med arbetsplatskulturen och vår fina placering är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Nu ska vi ta del av andra deltagares idéer och se om vi kan vässa oss ytterligare.”

 

Teleoptis lösning för bemanningsplanering, prognostisering och schemaläggning har som motto ”Lifestyle scheduling” och innehåller många unika funktioner som ger medarbetarna på ett contact centre makt att själva påverka balansen mellan arbete och fritid.

 

”Att medarbetarna hos våra kunder trivs och är engagerade är något som vi trycker hårt på och bygger lösningar för att underlätta” säger Miska Suves, Chief Operating Officer. ”Det är därför extra roligt att kunna visa att vi själva lever som vi lär och att medarbetarna verkligen är vår viktigaste resurs.”

 

Teleopti har ända sedan starten 1992 drivit ett fokuserat och medvetet arbete med att skapa en positiv arbetsplatskultur. Värdeorden Snabbhet, Närhet, Engagemang och Professionalism genomsyrar den dagliga verksamheten och knyter samman medarbetarna som finns på kontor över hela världen, från Beijing till São Paolo.

 

”Jag är väldigt stolt över att Teleopti finns med bland Sveriges bästa” säger Marita Bildt, en av Teleoptis grundare. ”Vi visste att medarbetarna trivs och gärna återvänder till Teleopti men att det skulle ta oss hela vägen upp till en placering på bland topp tio, det var en positiv överraskning!”

 

 

 

Om Great Place to Work® Institute

 

Great Place to Work® Institute är ett internationellt organisationsutvecklingsföretag som grundades av  Robert Levering 1983. Great Place to Work® Institute arbetar med att utveckla arbetsplatser och organisationer. Företaget är verksamt i 45 länder i hela världen och har cirka 400 anställda. Kunderna är dels stora internationella företag, dels nationella eller lokala företag. Några exempel är Microsoft, Accenture, American Express, Google, SAP och SAS Institute. Dessa företag har också rankats på några av de 45 ”Bästa Arbetsplatser-listorna” runtom i världen.

 

Om Teleopti

 

Teleopti AB är en världsledande leverantör av lösningar för strategisk bemanningsplanering i kundtjänster, backoffice och butiker. Hundratals bolag runt om i världen förlitar sig på heltäckande och flexibla lösningar från Teleopti för att uppnå optimal effektivitet och erbjuda högsta servicenivå. Teleopti, etablerat i Stockholm, Sverige 1992 verkar genom ett stort antal lokala kontor världen över och ett omfattande nätverk av partners.

 

 

För mer information kontakta:

 

Kontakt:                     Olle Düring,VD

Phone:                        +46 709 21 81 10

E-mail:                       olle.during@teleopti.com

 

Media Kontakt:          Camilla Arneving, Head of Marketing

Telefon:                     +46 (0) 722 22 81 04

E-mail:                       camilla.arneving@teleopti.com