den 7 september, 2014

Kraftfull mobilitet och spelifiering med Teleopti WFM 8

Teleopti, en prisbelönt leverantör av lösningar för bemanningsplanering, har utökat sin senaste version av Teleopti WFM med ökad mobilitet och motiverande spelifiering (gamification). Medarbetare har större kontroll än någonsin, med större inflytande över balansen mellan arbete och privatliv – i realtid, var som helst och när som helst. De får också delta i roliga, spelinspirerade tävlingar som ökar motivationen och belönar goda, mätbara prestationer – vilket i sin tur förbättrar kundupplevelsen och ger företaget större avkastning.

– Vi har varit en del av WFM-branschen i över 20 år, säger Olle Düring, vd för Teleopti. Våra avancerade och automatiska verktyg för prognostisering och schemaläggning har hjälpt många kontaktcenter att öka sin produktivitet, förbättra kundservicen och få nöjdare medarbetare. Nu har vi tagit ytterligare ett steg med banbrytande spelifieringsfunktioner som ökar medarbetarnas motivation och förbättrar deras prestationer. Det leder i sin tur till en ökar kundnöjdhet som säkerställer att verksamheten på kontaktcentret ligger i linje med företagets målsättning.

Spelifiering används med framgång i allt fler affärssammanhang i takt med att företag inser vilket enormt värde det kan tillföra verksamheten. Med roliga tävlingar och positiva förstärkningar motiveras medarbetarna att prestera på topp.

– Teleopti har alltid legat steget före när det gäller att öka medarbetarnas engagemang och kontroll, så det är ganska naturligt att vi är den första WFM-leverantören som introducerar spelifiering, säger Magnus Geverts, affärsutvecklingschef på Teleopti. Det finns en naturlig dragningskraft till tävlingar, prestationer och bekräftelse. Teleopti WFM 8 håller automatiskt reda på definierade mål och skickar meddelande till medarbetare när man uppnår dem.

Med ökad motivation trivs medarbetarna bättre vilket på längre sikt sänker frånvaron och personalomsättningen. Eftersom personalkostnaderna vanligtvis står för omkring 60–70 procent av de totala kostnaderna i ett kontaktcenter* är applikationer som ökar medarbetarnas motivation av avgörande betydelse och ger viktiga konkurrensfördelar.

Fler höjdpunkter i Teleopti WFM 8:

  • MyTeam är ett nytt webbaserat verktyg som ger gruppledare möjlighet att agera direkt. Gruppledare är alltså inte längre bundna till sina arbetsstationer, utan kan övervaka prestationer, ingripa direkt och coacha medarbetare från golvet i realtid med hjälp av tex en surfplatta.
  • Nya moduler för kompetens- och kvalitetshantering definierar vilka faktorer som genererar de bästa affärsresultaten, identifierar snabbt kompetensluckor hos medarbetarna och erbjuder nödvändig utbildning/coachning på ett kostnadseffektivt sätt. Nya Training Planner kan schemalägga utbildning för enstaka medarbetare på individuell nivå.
  • Det nya effektiviserade gränssnittet gör version 8 ännu enklare, snabbare och effektivare att använda.
  • Schemaföljsamheten uppdateras och påminnelser på webben (i flera nivåer från översikter till detaljer) och direktmeddelanden skickas numera i realtid – för snabbare svar och ingripande.
  • Med förbättrade moduler för självbetjäning ökar både medarbetarnas kontroll och engagemang avsevärt. Från valfri webbaserad enhet kan medarbetarna bland annat lämna önskemål om arbetstider, ansöka om ledighet, följa sina prestationer och nu även ange när de kan arbeta övertid.

– Med Teleopti WFM 8 behövs ingen tidskrävande utvärdering av fler lösningar, säger Magnus Geverts. Man behöver inte heller välja mellan funktionalitet eller användarvänlighet, här får man det bästa av två världar. Vi är kända för att leverera den mest funktionsrika och användarvänliga WFM-lösningen på marknaden – som nu har utökats med spelifiering!

*Frost & Sullivan, blog post by Technology analyst Ashwin Iyer, 10 Jan, 2010
http://www.frost.com/reg/blog-personal-index.do?userId=15881

 


Om Teleopti WFM


Teleopti, en världsledande leverantör av programvara för bemanningsplanering, erbjuder en WFM-lösning i världsklass som är sofistikerad, lokaliserad och användarvänlig. Som branschledande företag fokuserar Teleopti på att hjälpa kontaktcenter, backoffice och butiker till bättre kundservice, nöjdare medarbetare och större lönsamhet - genom optimerad, automatiserad prognostisering och schemaläggning.

Telopti grundades i Sverige 1992 och har idag kunder i över 75 länder – kontor i Stockholm, Strängnäs, Oslo, Helsingfors, London, Duisburg, Moskva, Istanbul, Dubai, Peking, Shenzhen, Kuala Lumpur, New York, Atlanta, Denver och São Paulo – och ett omfattande globalt nätverk av partners. Med en hög kundnöjdhet och 20 år av positiva resultat är Teleopti en pålitlig partner. Läs mer på www.teleopti.com


För mer information, kontakta:

Teleopti WFM: Olle Düring, VD Teleopti AB
Phone: +46 709 21 81 10
Email: olle.during@teleopti.com

Mediakontakt: Camilla Arneving, Head of Marketing
Phone: +46 72 222 81 04
Email: camilla.arneving@teleopti.com

Info: info@teleopti.com