21. huhtikuuta, 2015

Teleopti ykkönen DMG Consultingin tekemässä WFM-asiakastyytyväisyystutkimuksessa

Johtava yhteyskeskusten tutkimus- ja konsultointiyritys DMG Consulting LLC on juuri julkaissut uuden tutkimuksen tulokset 2015–2016 Workforce Management Product and Market Report -julkaisussa. Teleopti nousi tutkimuksessa kokonaisasiakastyytyväisyyden ykköseksi. Tutkimus toteutettiin tarkastelemalla yksityiskohtaisesti yhdeksää johtavaa resurssienhallinnan palveluntarjoajaa. Raporttiin sisältyy myös kattava palveluntarjoajan tyytyväisyyskysely, jossa asiakkaiden tyytyväisyyttä mitataan 24 tuotekomponentin ja 11 palveluntarjoajaluokan osalta. 

Teleopti sai parhaat pisteet yhdeksässä luokassa. Teleopti sai täydet 5.0 pistettä viidessä luokassa, jotka ovat käyttöönotto, koulutus, ammattimaiset palvelut, jatkuva palvelu ja ylläpito sekä nykyinen tuote. Lisäksi Teleopti sai huippupisteet (parhaat asiakastyytyväisyyspisteet) seuraavissa neljässä luokassa: tuotteen innovatiivisuus, reagointi tuotekehityspyyntöihin, viestintä ja hinnoittelu.

Teleoptilla on yli 20 vuoden kokemus alalta, ja se tarjoaa joustavan, runsaasti ominaisuuksia sisältävän ja helppokäyttöisen resurssienhallintaratkaisun, joka automatisoi ja optimoi yhteyskeskusten toimintaa yli 80 maassa. Koska yhtiöllä on toimipisteet eri puolilla maailmaa, sillä on aitoa kulttuurin, alueen ja asiakkaiden tuntemusta ja se pystyy toimittamaan asiakkaille lokalisoituja ratkaisuja.

Teleoptin toimitusjohtaja Olle Düring kertoo: ”Kyse on asiantuntemuksesta, keskittymisestä puhtaasti resurssienhallintaan ja asiakkaiden tarkasta kuuntelemisesta. Pidämme jatkuvasti yhteyttä asiakkaisiin, emme ainoastaan ennen käyttöönottoa ja sen aikana, vaan myös tarjoamalla käyttöönoton jälkeistä tukea. Lisäksi olemme jatkuvasti tuntosarvet pystyssä valmiina kehittämään tuotettamme ja tarjoamaan parastamme.”

DMG:n raportista käy lisäksi ilmi, että Teleopti oli jaetulla ykkössijalla seuraavissa viidessä tuoteluokassa: helppo järjestelmän konfigurointi ja asetusten teko, monimutkaisen ja vaihtelevan työlainsäädännön tuki, useiden kanavien tuki, käyttöliittymät sekä taustatoiminnot.

“This is the year of staff empowerment and engagement and vendors from a number of contact center IT sectors are getting into the game,” says Donna Fluss, president of DMG Consulting LLC. “WFM solutions are well known for their ability to improve productivity and quality. WFM vendors already provide solutions that empower employees to participate in managing their own schedules and time-off have started to introduce gamification modules to enhance the agent experience. Gamification solutions promote engagement and drive ideal behaviors by making experiences fun, motivating and rewarding. “

”Ratkaisemme asiakkaittemme tärkeimmät haasteet: monikanavaisen resurssienhallinnan, pelillistämisen, pilvivalmiuden ja työntekijöiden sitouttamisen. Toimitamme ratkaisumme laadukkaina projekteina, jotka tuovat innovaatioita ja tuottavuutta”, kertoo Teleopti Inc:n toimitusjohtaja, David Påhlman. ”Tuore mutta toimivaksi todettu lähestymistapamme resurssienhallintaan on nostanut Teleoptin valtavaan kasvuun täällä Pohjois-Amerikassa.”

”Asiakastyytyväisyyden rakentaminen vie aikaa. Siksi se on alusta asti ollut yksi tärkeimmistä mittapuistamme”, Düring toteaa. ”Asiakastyytyväisyyyskyselymme osoittaa vuodesta toiseen, että yhdeksän kymmenestä asiakkaastamme suosittelisi Teleoptia. On ilo huomata, että DMG:n raportin tulokset ovat samanlaiset.”

Tietoa DMG Consulting LLC:stä

DMG Consulting LLC on johtava, riippumaton tutkimus-, neuvonanto- ja konsultointiyritys, jonka erikoisalaa ovat yhteyskeskukset, taustatoiminnot ja reaaliaikaiset analyysit. DMG tarjoaa näkemystä sekä strategista ja taktista neuvontapalvelua pääkäyttäjille, palveluntarjoajille ja talousyhteisölle. DMG käyttää vuosittain yli 10 000 tuntia tutkimusten laatimiseen IT-alalta. Tutkimusten aihepiirejä ovat työvoiman optimointi (laadunvalvonta/vastuukirjaus), puheanalyysi, resurssienhallinta, suorituskyvyn hallinta, työpöytäanalyysit, asiakastyytyväisyystutkimukset, tekstianalyysit, pilvipohjaisten yhteyskeskusten infrastruktuuri, puhelujen hoitaminen, interaktiiviset puhevastausjärjestelmät ja proaktiivinen asiakaspalvelu. Toteutettavat ratkaisumme ovat tarjonneet kestävän kilpailuedun ja maksavat itsensä usein takaisin jopa kolmessa kuukaudessa. Lue lisää: www.dmgconsult.com.

Lisätietoja antaa:
DMG, Yhdysvallat: Deborah Navarra
Puhelin: +1 516 628 1098
Sähköposti: deborah.Navarra@dmgconsult.com

Teleopti

Teleopti on johtava maailmanlaajuinen resurssienhallintaohjelmistojen tarjoaja, jolla on ensiluokkainen, lokalisoitu ja helppokäyttöinen resurssienhallintaratkaisu (WFM). Teleopti keskittyy tukemaan yhteyskeskusten, taustatoimintojen ja vähittäismyymälöiden kykyä parantaa asiakaspalvelua, työtyytyväisyyttä ja kannattavuutta tarjoamalla optimoituja, automatisoituja ennusteita ja työvuorosuunnittelua. Teleopti on perustettu Ruotsissa vuonna 1992, meillä on asiakkaita yli 75 maassa sekä lukuisia toimipisteitä eri puolilla maailmaa Pekingistä São Paoloon sekä kattava maailmanlaajuinen kumppaniverkosto. Teleopti on luotettava kumppani, asiakkaamme ovat poikkeuksellisen tyytyväisiä ja olemme toimineet voitollisesti yli 20 vuoden ajan. 

Lisätietoja antavat:
Teleopti, Ruotsi: Olle Düring, toimitusjohtaja, Teleopti AB
Puhelin: +46 709 218 110
Sähköposti: olle.during@teleopti.com

Mediayhteydet: Camilla Arneving, Head of Marketing
Puhelin: +46 72 222 8104
Sähköposti: camilla.arneving@teleopti.com

Tietoa: info@teleopti.com